Gå glip & Ståsteder - foredrag med Svend Brinkmann ​- Aktivitetsgruppen Sydvest inviterer

og har købt 8 billetter til arrangementet Svend Brinkmann har de seneste år i den grad formået at skabe debat og tale ind i og imod tidens tendenser. Han bliver omtalt som en af landets vigtigste intellektuelle, og så har hans bøger konstant ligget på bestsellerlisterne over fagbøger. Du har nu selv mulighed for at opleve Svend Brinkmann live til et både tankevækkende, aktuelt og underholdende foredrag!

Oplægget med Svend Brinkmann har været en succes i flere regioner i  KS regi, og derfor inviterer vi nu 8 medlemmer med til dette arrangement efter først-til-mølle princippet. Vi giver en kop kaffe eller sodavand samt mulighed for at netværke i pausen.

Psykologiprofessor Svend Brinkmann har haft enorm succes med sine bøger og artikler om at stå fast og gøre op med tidens udviklingstvang. Han har med stor opmærksomhed givet sit bud på de 10 værdier, som han mener, det er værd at stå fast på  - og sætter i sin nyeste bog “Gå glip” (udkom september 2017) nu også fokus på begrænsningens kunst i en grænseløs tid. Det vil helt sikkert også skabe stor debat...

Gå glip - Om begrænsningens kunst i en grænseløs tid

Svend Brinkmann udgav for et par år siden den underholdende, provokerende og succesfulde bog ”Stå fast”, som blev en bestseller ved at opfordre til modstand mod tidens omsiggribende udviklingstvang og positivitet. Men bogen efterlod nogle grundlæggende og eksistentielle spørgsmål: Hvad er værd at stå fast på i tilværelsen? Hvad har et menneske pligt til at gøre? Hvad er overhovedet et meningsfuldt liv? Det forsøgte Svend Brinkmann i den efterfølgende ”Ståsteder” at præsentere nogle samfundskritiske svar på. I sin nyeste bog “Gå glip” undersøger Svend Brinkmann nu begrænsningens kunst og værdien af at gå glip af noget i en kultur, der længe har dyrket tanken om ”så meget som muligt, så hurtigt som muligt”. Vi fortæller os selv og hinanden, at vi skal nå at opleve så meget som muligt, før vi dør, men i vores grænseløse tid ser prisen ud til at være en udpining af både naturens ressourcer og de menneskelige. Han argumenterer derfor for, at det er bydende nødvendigt for os som samfund, at vi lærer begrænsningens kunst - både  for at kunne håndtere samtidens og fremtidens kriser, men også fordi det i sig selv er værdifuldt for mennesker at lære en livskunst bygget på mådehold.

Foredraget og aftenen med Svend Brinkmann tager udgangspunkt i både ”Ståsteder” og den nyeste bog “Gå glip”, og vi garanterer en både udfordrende, tankevækkende og underholdende aften med en af landets skarpeste tænkere.

For at give plads til spørgsmål fra salen forventes det at aftenen varer frem til ca. 21:30

Om Svend Brinkmann

Svend Brinkmann er professor i psykologi på Aalborg Universitet. Hans forskning foregår i grænsefladen mellem psykologi, filosofi og kulturanalyse, og han er forfatter til en lang række bøger og artikler om disse områder. I 2015 modtog han DR’s Rosenkjærpris og Gyldendals formidlingspris, og senere har Weekendavisen kåret ham som den vigtigste intellektuelle i Danmark. Aktuelt forsker han bl.a. i den stigende udbredelse af psykiatriske diagnoser og i sorg og lykke som psykologiske og kulturelle fænomener.

Såfremt du bliver forhindret i at deltage beder vi dig om at framelde dig arrangementet via KS Kalender eller til Ingelise N. Jepsen på mobil 2427 5548, så en anden person kan få glæde af pladsen.

Vi glæder os til at se dig til arrangementet,

nge hilsener

PÅ vegne af Aktivitetsgruppen Sydvestjylland,

Vivi Thomsen, Inga T. Jensen og Ingelise N. Jepsen

Adresse

Tobakken, Gasværksgade 2, 6700 Esbjerg, Denmark

Arrangementsdato
Torsdag, 7. marts 2019 - 19:00 til 21:30
Tilmeldingsfrist
Det er desværre ikke muligt at tilmelde sig, da tilmeldingsfristen er overskredet
Vælg region