Rundvisning i FN-byen i København og oplæg om FN’s Verdensmål

Kom med på en rundvisning i det miljørigtige FN Campus 1 med efterfølgende indføring i FN's 17 Verdensmål.

FN Byen København består af to Campuser: 
Campus 1 på Marmormolen åbnede i juli 2013 og huser i dag 11 FN organisationer med 1.500 ansatte, som repræsenterer over 100 forskellige nationaliteter. 

Campus 2, beliggende i containerhavnen i Københavns Nordhavn, udgør UNICEF’s nye højlager. Med en kapacitet på op til 37.000 paller er det verdens største humanitære varehus.

FN Byen Campus 1 er et af Skandinaviens mest bæredygtige bygninger. 
Bygningen har modtaget en Platinum LEED certificering og EU-Kommissionens Green Building Award for nye bygninger. Bygningen er designet til at bruge mindst 55 procent mindre energi end lignende kontorbygninger, og den bidrager derfor til FN’s mission om at gøre alle FN operationer mere energieffektive. 

Læs mere om FN Byens miljørigtige tiltag her.

FN Byens bygning støtter op om reformer i FN systemet, heriblandt FN’s One UN-tilgang, som indebærer et mere koordineret, effektiv og samarbejdende FN system. Ved at samle alle organisationer i samme bygning (Campus 1), sparer organisationerne ikke blot udgifter til administration og vedligeholdelse, men det faciliterer og forstærker også tværorganisatorisk læring og samarbejde.

De 11 FN organisationer i FN Byen varierer i størrelse og mandat. De deler dog én fælles dagsorden: at opnå de 17 Verdensmål inden 2030. Målene bygger på 2015-målene og skitserer en universel, integreret og transformativ vision for en bedre verden. 

Læs mere om Verdensmålene her.

Mødetid
: min. 20 min. før

Hvor er FN Byen? Hvordan kommer du derhen?

Adressen er Marmorvej 51, 2100 København Ø. Hvis du ankommer med bil, er det muligt at parkere i P-kælder mod betaling (8.00-17.00 24 kr. i timen – 17.00-8.00 12 kr. i timen).

Med tog: S-tog linje A, B, C, E eller H til Nordhavn Station + ca. 10 min. Gang (ca. 650 m).

Hvad skal du medbringe?
Alle gæster skal gennemgå et sikkerhedscheck og skal kunne fremvise dokumentation med billed-ID, fx pas eller kørekort. Kun registrerede gæster kan få adgang til FN Byen.


Hvordan er sikkerhedschecket?
For at få adgang til bygningen skal besøgende gennemgå et sikkerhedscheck lignende det, der findes i en lufthavn. Derfor er det nødvendigt at ankomme i god tid, medbringe billed-ID og efterlade alle farlige sager derhjemme. Det er dog tilladt at medbringe vandflasker.

Kan du få adgang til bygningen i en kørestol?
Bygningen er handicapvenlig, og det er muligt at komme ind i bygningen i kørestol. Det er også muligt at deltage i rundvisninger i kørestol.

Adresse

 Marmorvej 51, 2100 København Ø

Arrangementsdato
Mandag, 14. januar 2019 - 14:00 til 16:00
Tilmeldingsfrist
Det er desværre ikke muligt at tilmelde sig, da tilmeldingsfristen er overskredet
Vælg region