Skriv en artikel - brug dit fagstof

Du har skrevet et speciale. Eller du har lavet en undersøgelse, som er blevet til en videnskabelig artikel. Og nu skal resultaterne bredere ud. Men hvordan får du lagt forskerhatten væk og taget formidlerhatten på? Måske endda i kombination med journalistbrillerne?

På webinaret arbejder vi med, hvordan du helt konkret får gjort din undersøgelse til et journalistisk produkt, for eksempel i form af en formidlende artikel. Vi arbejder med genre-, medie- og læseranalyse og med afklaring af formål. Vi arbejder på det fængende sprog, og vi undersøger vinkling, fokus og indholdselementer, når målgruppen ikke er fagfæller, men almindelige mennesker. 

Vi arbejder øvelsesbaseret, og du vil have taget nogle store skridt i retning af en færdig artikel, når webinaret slutter. Derfor skal du som forberedelse have gjort dig nogle overvejelser om den artikel, du gerne vil skrive:  

  • Hvad kunne være den mest interessante vinkel for en ikke-faglig læser? Skriv gerne en 3-4 ideer ned. 
  • Research på medier, hvor din artikel kunne være relevant. Findes der et populærvidenskabeligt magasin, der ville passe godt? Eller kunne det være en artikel i et dagblad? Måske er det mere oplagt som en kronik? Skriv gerne forskellige bud ned. 
  • Hvad kunne være det klare budskab? Formulér 1-2 linjer, som artiklen skal frem til – og som læseren skal huske efter læsningen. 
  • Hvad er der af gode og konkrete eksempler og historier, som kunne engagere en bred læserskare? Og som kunne forklare abstrakt stof på en konkret måde? Skriv gerne forskellige bud ned. 

 Underviseren på webinaret er Louise Fischer-Nielsen, der er selvstændig i Taleværkstedet og ekstern lektor på Københavns Universitet. Her underviser hun bl.a. retorikstuderende i at skrive formidlende artikler, og i sit firma har hun både hjulpet kunder med at skrive bedre og selv skrevet for andre.  

Har du afleveret speciale i inden for det seneste år, vil vi gerne invitere dig i studiet, som deltager i vores nye specialepodcastserie. Din artikel er forudsætningen for at deltage. Send artiklen og eventuelle spørgsmål til Mark Justesen (mjp@kommunikationogsprog.dk). 

Arrangementsdato
Torsdag, 4. november 2021 - 9:30 til 11:30
Tilmeldingsfrist
Onsdag, 22. september 2021 - 12:00
Vælg region
Tilmeld