2 af 3: Fri idégenerering - Skriv (endnu) en original tekst, selvom du føler dig idéforladt

Har du det bedst inde i boksen, men er nysgerrig på, hvordan der ser ud udenfor? Eller får du hele tiden tonsvis af sanseindtryk og vilde indfald, men har svært ved at omsætte dem til konkret tekst?

Workshoppen er et fordybelseskursus ud af to, der hver i sæt går i dybden med de tilgange, der præsenteres i Fyr op under idékedlen. På denne workshop tager vi tråden op fra webinaret og fokuserer på strategien fri idégenerering/association. Det andet fordybelseskursus er Idegenerering ud fra benspænd.

Webinar 1 af 3: fyr op under idékedlen, tidligere afholdt

Webinar 2 af 3: Fri idégenerering, indeværende

Webinar 3 af 3: Idégenerering ud fra benspænd, 3. juni kl. 15:00-16:30

Vi gennemgår forskellige kreativitetsøvelser, der skal sende dig ud i et stoffrit LSD-trip af overraskende indfald. Og når kurven er fuld af finurlige påfald, arbejder vi med, hvordan man omsætter de skæve størrelser til konkrete tekster om alt fra affaldssortering til åbningstider.

Tag konkrete tilbagevendende eller problematiske tekstopgaver fra dit arbejde med til kurset, så du kan tage en (eller flere) hel- eller halvfærdige tekstidéer med på kontoret dagen efter.

Underviser er Sofie Kristiansen, der er ekstern lektor i retorik på Københavns Universitet. Her underviser Sofie bl.a. i inventio og topik, der er antikkens begreber for systematisk idégenerering.

Kurset er tilrettelagt efter retorikkens dogme om, at kreativitet er et sæt af redskaber, man skal lære at bruge. Øvelserne er en blanding af klassiske retoriske øvelser og nyere øvelser fra kreativitetsforskningen.

Arrangementet foregår via Zoom. Vi sender et link senest samme formiddag, efter tilmeldingsfristen er udløbet.  

Vi optager arrangementet og sender et link ud med en kode efterfølgende. Optagelsen er tilgængelig i en uge.
Du kan downloade Zoom på https://zoom.us/ - Du kan med fordel teste teknikken og din internetforbindelse forud for arrangementet.

Adresse

Foran din computer

Arrangementsdato
Torsdag, 27. maj 2021 - 15:00 til 16:30
Tilmeldingsfrist
Torsdag, 27. maj 2021 - 9:00
Vælg region
Tilmeld